tisdag 4 september 2018

Pommepomme mustar i Ursvik 7/10!

Den 7:e oktober kommer det mobila musteriet Pommepomme.se till Ursvik för att erbjuda sina tjänster. Vi kör max tre matvarupapperskassar av normalstorlek per odlare så att alla som vill kan få sina äpplen mustade. Finns tid över kan vi köra mer än så. Om det blir väntetider så lämnar man sina äppelkassar med namn och mobilnummer på och så ringer de upp när musten är färdig.

Vill du musta? Anmäl ditt intresse genom att skriva ditt namn och telefonnummer i kommentarerna till detta inlägg.Vanliga frågor

När är äpplena mogna? 
Olika sorter mognar olika fort. Men om äpplet är väldigt syrligt utan någon sötma och om kärnorna är vita betyder det att äpplet är omoget. Om kärnorna är bruna är äpplet moget. Nedplockade äpplen fortsätter att mogna i kassen. Vi rekommenderar att blanda olika sorters äpplen, för bästa smak.

Vilka äpplen kan mustas? 
Vi skulle nästan kunna säga att alla äpplen kan mustas. Det spelar ingen roll om de är rostiga, prickiga eller fula i skalet. Till och med ljusbruna fallskador fungerar. Mörka, svårt skadade, mögliga eller ruttna äpplen plockas bort. Man behöver inte tvätta äpplena. Pommepomme gör det.
OBS! Övermogna och mjöliga äpplen ger ingen bra must.

Pris

Tre liters bag-in-box med pastöriserad must 95 kronor.
Pastöriserad must i egna kärl 25 kronor /liter.
Opastöriserad must i egna kärl 20 kr/liter.

Förvaring och hållbarhet
Bag-in-box i rumstemperatur håller över ett år. Pastöriserad must egna kärl (vi kan inte garantera hållbarhet).  Råmust håller 2-4 dagar i kylen. Råmust kan frysas in i egna dunkar och plastflaskor som kan frysas in. Fryst must håller hur länge som helst.

Betalning

Man kan betala kontant, swisha eller per faktura.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar